Festivalul Sighişoara Medievală 2019

A 26-a ediţie a festivalului Sighişoara Medievală deschide porţile cetăţii între 26 şi 28 iulie 2019. Prinţi şi prinţese, cavaleri şi domniţe, mistere şi turniruri, toate vă aşteaptă în cetatea medievală.

Pe parcursul celor trei zile de festival vă sunt pregătite spectacole de muzică şi dans medieval, ordine militare de reconstituire medievală și grupuri de jonglerii medievale, spectacole de reconstituire medievală cu cai, teatru medieval și teatru interactiv pentru copii, ateliere de artă și manufactură medievală, jonglerii cu steaguri, o tabără a cavalerilor, curtea comedianților, conferințe, expoziții și video-mapping.

Cetatea Sighişoarei este frumoasă tot timpul, dar acum, în zi de sărbătoare, poleită şi primenită, îşi regăseşte graţia de altădată. E aglomerată cetatea, şi gălăgioasă, plină de glasuri şi voie bună. Mergeţi cu inima deschisă şi petreceţi ca-n vremuri de demult, fără să vă necăjiţi cu locul de parcare al calului sau cu locul de la han. Fiţi cavaleri şi domniţe pentru câteva zile. Dacă nu vă ispiteşte atmosfera de sărbătoare, vizitaţi Sighişoara toamna, când rugineşte pădurea şi străzile pietruite devin din nou liniştite. Mergeţi primăvara când miroase a liliac şi ploaie. Sau admiraţi-o iarnă, troienită şi mândră. E un loc şi un timp pentru fiecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *