Street Delivery 2020 – Orașe pentru climă

Anul acesta Street Delivery organizează un eveniment manifest. Sub deviza ”Orașe pentru climă”, 10 orașe din România și Republica Moldova formează cel mai mare focus-grup pe tema crizei climatice. Se fac revendicări și sugestii autorităților locale și se pune criza climatică pe agenda comunității.

”În 2015, am dedicat ediția aniversară încălzirii globale și am lansat un avertisment legat de efectele vieții urbane asupra mediului. Între timp, ‘în cel mai rău’ caz a devenit realitate, iar criza climatică nu mai e doar un scenariu distopic. Așa că anul ăsta, invităm comunitatea de sute de mii de oameni care s-a strâns în jurul Street Delivery să participe la cel mai mare focus grup dedicat crizei climatice pentru a ne transforma orașele în poli ai schimbării”

Dona Teșcovschi, comunicator al Street Delivery

Cetățenii din București, Timișoara, Iași, Cluj, Baia Mare, Oradea, Craiova, Bacău, Sibiu și Chișinău sunt așteptați în stradă alături de ONG-uri, inițiative cetățenești, artiști, asociații, arhitecți, autorități locale și alți actori relevanți pentru a dezbate problemele orașului din perspectiva schimbărilor climatice.

Pentru că este an electoral, Street Delivery se așteaptă la o reacție pozitivă din partea autorităților locale și a candidaților. Urmează patru ani în care vor avea ocazia să pună în practică revendicările cetățenilor. Dar cum promisiunile sunt mereu mult mai mari decât realizările, presiunea străzii are un rol major.

”Predăm apoi ștafeta autorităților locale, oferindu-le revendicările și propunerile cetățenilor. Cerem ca aceste măsuri să fie asumate și implementate în următorii 4 ani, pentru a reduce impactul imediat asupra mediului. Astfel, orașul prietenos pe care îl visăm poate ajunge cu un pas mai aproape de realitate.”

Dona Teșcovschi, comunicator al Street Delivery

Evenimentul este încă în faza de organizare. De îndată ce vor fi stabilite perioada și locațiile exacte vom reveni cu detalii. Până atunci, puteți urmări știrile Street Delivery pe pagina lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.