EUROPAfest 2020

A 27-a ediție a festivalului EUROPAfest are loc în perioada 16 – 25 iulie 2020 la București, Sinaia și on-line. Pentru că numărul de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 este în creștere, este încă incert dacă festivalul va putea primi public în sălile de spectacol. Așa că festivalul se mută on-line și vă propune să urmăriți concertele live de la distanță.

Ca în fiecare an, EUROPAfest aduce în cadrul aceluiași eveniment muzică clasică, jazz, pop și blues. Pe agenda festivalului apar concerte, întâlniri cu muzicieni din toată lumea, sesiuni de scurtmetraje și competiția Bucharest International Jazz Competition. Programul complet este disponibil pe site-ul festivalului.

“În ciuda problemelor majore cu care ne-am confruntat din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19, cultura fiind între sectoarele a căror activitate a fost perturbată în totalitate, ne luăm inima in dinți și mergem înainte. Suntem datori moral față de artiștii contractați încă de anul trecut, dar și față de publicul iubitor de muzică bună. Pierderile financiare sunt uriașe, este evident, dar nu vrem sa ne dăm bătuți. În toată această nebunie, în tot acest haos, avem totuși un câștig, poate nu la fel de vizibil, dar cel puțin la fel de important, sau mai important, de natură sufletească…și știm că sufletul e de fapt motorul oricărei acțiuni umane. Am realizat, fără urmă de tăgadă, că viața noastră fără cultură și artă ar fi o viață lipsită de frumos, de emoție. În perioada de izolare, muzica, filmul, cărțile, pictura, fotografia au constituit “prima linie” pentru cele peste 3 miliarde de oameni de acasă, doctorii sufletelor și ai minților noastre. Asa că vă așteptăm cu drag începând cu 16 iulie ! Anual, peste 300 de muziceni din mai mult de 40 de țări evoluau pe scenele festivalului în București și alte orașe. Anul acesta nu mai e posibil și chiar dacă ediția 2020 va fi una atipică, va rămâne la fel de calitativă. Cel mai important e că o organizăm!“

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *