Dosar de vacanță în stare de alertă: Relaxare la tine acasă

Deși teoretic suntem în stare de alertă, creșterea numărului de cazuri noi din ultele săptămâni ar trebui să ne țină la distanță de locuri frecventate de multe persoane. Dar trebuie să recunoaștem că nivelul de stres și frustare este de asemenea în creștere. Aproape orice ți-ai dori sau ești nevoit să întreprinzi în afara locuinței este mult mai greu de făcut ca înainte.  Și chiar dacă posibilitatea de a lucra de acasă ți-a salvat locul de muncă, lipsa unui concediu și a relaxării se face simțită.

Pentru că este din ce în ce mai dificil și mai riscant să călătorești, în țară sau în străinătate, pentru că festivalurile au fost anulate, iar parcurile sunt foarte aglomerate, tot ce-ți rămâne de făcut este să te relaxezi la tine acasă. Și dacă-ți pui puțin imaginația la treabă, vei găsi și modalitățile cele mai potrivite.

Tratamente de spa la tine în sufragerie

Nu, nu ne gândim să montăm o piscină în sufragerie. Ne gândim doar la o zi dedicată răsfățului demnă de o vizită la spa. Găsești on-line o mulțime de rețete pentru făcut produse cosmetice acasă, de la sare de baie la exfoliante corporale și măști hidratante. Conțin produse naturale pe care le găsești în orice bucătărie. Te poți bucura de un duș revigorant sau de o baie parfumată în mijlocul zilei și te poți îngriji de răsfățuri de care n-ai avut niciodată timp. Lumânările parfumate, ceaiurile cu iz exotic și smoothie-urile pline de vitamine intră în această categorie.

Relaxare fără conectare

Ce-ți place cel mai mult în zilele de concediu? Că nu te sună șeful, nu-ți zbârnâie alarma de e-mail nou și poți uita liniștit de ce a rămas nefăcut. Pentru asta nu trebuie să pleci în țări străine, ci doar să nu-ți mai încarci telefonul și calculatorul câteva zile. Ascultă muzică, citește o carte, vorbește cu familia și bucură-te de liniște neîntreruptă. Dacă ți se pare prea mult, dezactiveză măcar internetul.

Încearcă tehnici de relaxare studiate de alții

Pentru că trăim într-o lume atât de agitată și de stresantă, tehnicile de relaxare au devenit din ce în ce mai multe și mai diverse. Găsești ușor cursuri, antrenori și tutoriale despre aproape orice fel de tehnici, de la cele asiatice ca meditația și yoga până la terapie prin culoare și sunet, tehnici de auto-masaj, contemplație și origami. Testează tot ce-ți sună bine și nu deznădăjdui dacă nu merge din prima. Și când îți petreci concediul în țări străine poți alege obiective turistice neinteresante. E o experiență.

O zi în care nu faci nimic

Leneveala este cea mai rapidă metodă de a ne reîncărca bateriile. Nu tu trezit devreme, nu tu alergat spre birou, nu tu cumpărături, facturi sau vizite. Cel puțin pentru o zi ne putem permite să nu facem nimic din ce ”trebuie”, ci doar ce ne place. Trezește-te târziu și culcă-te devreme, uită-te la filme, mănâncă orice ai poftă, citește pe balcon, joacă-te cu copiii prin casă, bea cafea seara și începe ziua cu înghețată.

Și, mai ales, nu uita să te bucuri de toate fără excese și fără regrete.

Credit photo by Toa Heftiba on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.