Diana Wynne Jones – Howl’s Moving Castle

Dacă vreodată vi se face dor de o poveste cu adevărat frumoasă, captivantă și cu tâlc, să aveți la îndemână cartea Howl’s Moving Castle semnată de Diana Wynne Jones. O lași cu greu din mână și atunci doar pentru că te temi că se va termina prea curând.

Howl’s Moving Castle este povestea unei fete, copilul cel mare al unei familii care face pălării. Conform poveștilor, copilul cel mare va eșua în tot ce face pentru că rolul de erou este destinat mezinului. Iar fata își ia rolul de personaj secundar foarte în serios. Asta până când o vrăjitoare rea schimbă lucrurile suficient de mult încât să o facă să plece totuși de acasă în căutarea norocului. Și până când îl întâlnește pe Howl, un tânăr vrăjitor de care se teme toată lumea.

Fiecare personaj este o lecție, iar cartea are atât de mult umor și energie bună încât pe drept cuvânt devine magică. Nimic nu este forțat și este imposibil să ghicești ce se va întâmpla două paragrafe mai jos. Personajele sunt simpatice și prietenoase, nu ajungi să iei partea nimănui, doar privești cu sufletul la gură cum se desfășoară acțiunea. Cartea se dorește a fi pentru copii, dar adulții nu știu ce pierd ocolind-o. Încercați să citiți Howl’s Moving Castle în limba engleză pentru că păstrează vocea autentică a autoarei.

One Reply to “Diana Wynne Jones – Howl’s Moving Castle”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *