Erika J. Chopich, Margaret Paul – Healing Your Aloneness

Aceasta este o carte pentru mine, pentru acel ”eu” pe care îl țin atât de ascuns încât uneori uit că există. Erika Chopich și Margaret Paul vorbesc în Healing Your Aloneness: Finding Love and Wholeness Through Your Inner Child despre copilul interior, cel pe care îl neglijăm, închidem și abuzăm mai mult decât am vrea să credem.

Cele două autoare susțin că avem pe dinăuntru un copil și un adult care trebuie să colaboreze și să comunice pentru ca nouă să ne fie bine. Copilul este creativ, plin de imaginație, dornic de joacă și plin de curaj. Adultul este responsabil, rațional și interfața cu viața de zi cu zi. Se pare că undeva pe traseu, cele două personaje interne se deconectează, iar rezultatul ne afectează atât pe noi cât și pe cei din jurul nostru. Din aceasta lipsă de comunicare internă apar probleme ca adicția de substanțe sau procese, tulburări de personalitate, relații codependente, frustrări de toate felurile și chiar probleme de sănătate.

Erika Chopich și Margaret Paul nu sunt singurele care susțin că singurătatea din noi este sursa multor probleme pentru care dăm vina pe alții. Știu că este greu să ne recunoaștem vina când este atât de clar că partenerul nu face ce trebuie, copilul țipă prea tare și lumea toată conspiră împotriva noastră. Dar dacă reușim să luăm o pauza de la a ne plânge, a ne proteja, a riposta și a critica poate am vedea că nu suntem fără pată.

Copilul din mine ar vrea să se tăvălească în iarbă. Adultul se teme de căpușe. Copilul din mine ar vrea să vorbească mult și tare. Adultul a învățat să se cenzureze. Copilul ar vrea să danseze până pică de oboseală. Adultul se gândește ce va spune lumea. Ca în orice, echilibrul este calea spre bucurie și împlinire. Iar Healing Your Aloneness: Finding Love and Wholeness Through Your Inner Child vorbește despre echilibru mai mult decât despre orice altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *