Unde să găsești produse cosmetice fără ambalaje de plastic

Atractive și intens promovate, produsele cosmetice și de curățenie ne invadează casele. Le ținem în baie, în dormitor, în frigider. Suntem avertizați să nu le folosim mai mult de câteva luni de când le-am început și în fiecare zi apar noi și noi produse mai tentante, mai potrivite, mai eficiente. Din păcate, cele mai multe produse cosmetice au ambalaje mixte sau din plastic care nu poate fi reciclat. În plus, de multe ori sfârșesc în coșul de gunoi și nu în containerul pentru reciclare. Despre cum să reducem consumul și cum să alegem inteligent produsele cosmetice am mai vorbit. Dar nu strică niciodată să mai vorbim pentru că lucrurile sunt departe de a fi rezolvate.

Este într-adevăr o provocare să găsești produse ambalate fără plastic pe piața din România. Din fericire, globalizarea ne-a deschis noi piețe și nu mai trebuie să ne limităm la produse românești. E trist, e adevărat, dar poate astfel se vor trezi și producătorii autohtoni. Unii dintre ei deja au făcut-o. De exemplu, săpun natural găsiți la târguri dedicate produselor naturiste. Este o alternativă grozavă atât pentru săpunul obișnuit cât și pentru gelul de duș. Dacă nu vreți să așteptați până găsiți un târg și vă faceți o relație cu un producător, puteți găsi săpun natural la Plafar, Sabon și alte magazine cu produse cosmetice naturale.

Dacă periuțe de dinți din materiale biodegradabile mai găsiți la organik.ro, pastă de dinți în altfel de ambalaj decât tubul de plastic nu am găsit în România. Am ieșit din impas cu o firmă dedicată din Marea Britanie. Se numește Georganics și are o varietate uimitoare de produse dedicate igienei orale, toate naturale și fără pic de plastic.

Cremele de față și de corp sunt poate cele mai frecvent întâlnite produse cosmetice care au migrat spre natural (sau cât de natural se poate). O variantă eficientă și în privința ambalajelor este Hadri, firmă românească. Cosmeticele vin în ambalaj de sticlă și, mai mult decât atât, le puteți returna pentru a fi sterilizate și folosite din nou.

Și cu deodorantele am avut parte de o căutare destul de lungă, dar până la urmă am descoperit gama Schmidt’s Naturals. O găsiți prin magazinele și farmaciile românești destul de ușor. Este singurul deodorant solid în borcan de sticlă pe care l-am găsit și nu este nici testat pe animale.

Căutările nu se opresc aici și probabil că și soluțiile sunt mai multe. Ringana de exemplu este o gamă de produse cosmetice austriece ambalate în flacoane biodegradabile. Cu siguranță puteți găsi și alte firme dispuse să aibă grijă și de mediu. Dacă aveți sugestii le primim cu mare plăcere.

One Reply to “Unde să găsești produse cosmetice fără ambalaje de plastic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.