Unde să găsești produse cosmetice fără ambalaje de plastic – continuare

Când începi să eviţi produsele ambalate cu foarte mult plastic (deseori chiar nereciclabil), constaţi că sunt foarte multe lucruri de înlocuit. Cam toate. Despre produse cosmetice am mai vorbit, dar cum nu am reuşit să acoperim toată lista de necesităţi revenim cu noi informaţii.

Cea mai bună metodă de a te descurca fără plastic este să renunţi de tot la anumite produse. Fie că alegi produse din materiale biodegradabile sau reciclabile, tot este mai bine să nu consumi deloc. Cu siguranţă ai produse la care ai putea renunţa. Doar în trusa de machiaj ai o mulţime de chestii cu denumiri interesante, dar proprietăţi îndoielnice, pe care le-ai folosit de două-trei ori şi le-ai abandonat fără milă. Nu cumpăra creme pe care ştii că nu le vei termina înainte să expire, nici nenumărate sticle de parfum sau apă de gură. Deja ştii ce se usucă prin sertare. Reclama e frumoasă, promisiunile sunt mari, iar noi ne-am învăţat să cumpărăm ca terapie.

Sunt însă produse fără de care o viaţă civilizată nu s-ar descurca prea uşor. Săpun, deodorant, pastă de dinţi, cu ele ce facem? Am găsit câteva variante autohtone care să ne scoată din impas. Pe cei de la Tămadă i-am descoperit la un târg de produse naturiste. Pe lângă multe alte delicii pentru piele fac şi un deodorant (vezi fotografia articolului) şi îl servesc cu amabilitate la borcan. Ba mai mult, primesc şi refolosesc ambalajele produselor lor. Asta pe lângă faptul că sunt produse făcute în România şi au printre ingrediente plante autohtone.

Săpun solid ambalat fără plastic găsiţi destul de uşor. Şampon însă am căutat ceva până să găsesc pe meleaguri româneşti. Iar să-l comand la mii de kilometri distanţă tot consum degeaba se numeşte. Am descoperit că cei de la Jovis au mai multe variante de şampon, cam pentru toate preferinţele. Şamponul solid este făcut din ingrediente naturale şi chiar dacă nu face spumă ca unul obişnuit, spală foarte bine. Tot cei de la Jovis au şi fulgi de săpun, cu care puteţi înlocui cu succes detergentul. Nucile de săpun sunt o altă variantă pentru detergent, dar până nu le testez nu mă pronunţ, plus că sunt aduse de departe.

Căutând alternative sănătoase descoperi cât de multe lucruri stau degeaba în casa ta. Descoperi cât de des te-ai lăsat amăgit de reclamă, de răsfăţ, şi cu cât de puţin eşti de fapt fericit. În plus, descoperi mulţi oameni frumoşi care lucrează cu pasiune şi se bucură cu adevărat de ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.