Episodul 25: Un smoothie sănătos cu afine

Pentru că e vară și ne bucurăm de o ofertă bogată în fructe și legume proaspete, este momentul cel mai bun să încercăm cât mai multe. Ne plac, nu ne plac, le putem găsi un loc într-un smoothie rece. Vitaminele și antioxidanții se găsesc din plin în toate și depinde doar de noi să le combinăm în rețeta cea mai gustoasă.

Afinele sunt probabil cunoscute pentru cantitatea mare a antioxidanți cu care luptă împotriva îmbătrânirii organismului. Doar atât să aibă și ar fi destul. Dar afinele, cocoțate pe versanți de munte și ascunse de spini, conțin și vitaminele C, B și A, fier, zinc și seleniu. Sunt un aliat de nădejde al sistemului imunitar și sunt faimoase pentru prevenirea apariției infecțiilor (mai ales cele ale tractului urinar). Dacă nu le găsiți pe munte (unde e încă destul de timpuriu pentru ele), le găsiți în piață, din culturile gospodarilor harnici.

Rețeta de azi aduce împreună gustul puternic și tare al afinelor și coacăzelor negre cu dulceața pepenelui galben și cu magia ciupercii Reishi (despre care puteți citi mai multe aici ).

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu afine:

  • afine – 150 g, proaspete
  • coacăze negre – 100 g, proaspete
  • banană – 1 bucată
  • pepene galben – 100 g
  • Reishi – ½ linguriță
  • apă (plată și rece) – 200 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.