Astăzi, Kangoo jumps reprezintă un stil de aerobic bazat pe nişte ghete cu arcuri, dar destinaţia iniţială a acestor ghete a fost recuperarea atleţilor care suferiseră accidentări. Studiile au confirmat că ghetele de Kangoo jumps scad solicitarea articulaţiilor şi ajută la tonifierea musculaturii picioarelor. Din 1994, acestea au fost adaptate şi adoptate în programele de aerobic.
Trebuie să ştiţi că o oră de Kangoo jumps este un program uşor care arde calorii şi un bun antrenament cardio. Include mişcări de încălzire şi.. multe sărituri. Nu riscaţi să faceţi febră musculară şi nici nu aveţi nevoie de o formă fizică grozavă pentru a face faţă, dar sunt şanse destul de mari să rămâneţi fără suflu dacă nu sunteţi obişnuiţi. Totuşi, chiar şi aşa, încercaţi să nu vă opriţi complet din mişcare pentru că veţi pierde ritmul şi va fi mai dificil să reveniţi.
Mai trebuie să fiţi atenţi la echipament. Veţi transpira mult, aşa că evitaţi hainele de bumbac şi alegeţi materiale care se usucă uşor. Pentru că zbenguiala va fi la ea acasă, alegeţi haine mulate şi comfortabile. Este foarte important să aveţi şosete mai lungi, până aproape de genunchi dacă se poate, pentru că ghetele de Kangoo jumps vă pot roade extrem de uşor. Luaţi de acasă un prosop sau o manşetă de prosop pentru că, vă asigur, veţi transpira din abundenţă.
Antrenamentul de Kangoo jumps este preferat de doamne, datorită proprietăţilor lui de slăbire şi detoxifiere. Într-o oră de Kangoo jumps am transpirat 1 kg, deci antrenamentul pare eficient. Odată prins ritmul, va fi o oră extrem de plăcută de aerobic, care vă face distrage de la problemele cotidiene. La orele de Kangoo jumps, de regulă, este necesară o programare pentru că locurile sunt limitate de numărul perechilor de ghete pe care le deţine sala. Nu uitaţi să anunţaţi şi ce măsură purtaţi la picior pentru a fi siguri că veţi găsi echipamentul potrivit.