Erotica limbii române

Iubitorii de limba română, dar mai ales cei care nu au iubit-o suficient încât să o respecte şi să o  utilizeze corect, sunt aşteptaţi la atelierele pentru adulţi, cu Diacritica.

Mansarda Cărtureşti Verona va găzdui cele patru întâlniri (cu temele de mai jos), ce au scopul de a acoperi o parte dintre cele mai frecvente greşeli de ortografie şi sintaxă întâlnite în rândul vorbitorilor de limba română:

  • Să fi iubit? Să fii iubit? Terminațiile verbelor19 februarie, ora 19.00
  • Cu cîți de „i” se fac copiii? Desinențele substantivelor și adjectivelor26 februarie, ora 19.00
  • Femeia care ne-a trădat. Femeia pe care am trădat-o. Declinări, acorduri, greșeli de sintaxă5 martie, ora 19.00
  • De ce se despart cuvintele? Ortografia înjurăturilor12 martie, ora 19.00

Diacritica are o bogată experienţă în explicarea numeroaselor nelinişti ortografice, ortoepice, etimologice sau semantice  ale românilor, precum şi în îndreptarea diverselor tipuri de greşeli de limbă, încadrate în categorii precum stâlcirea limbii, stâlcirea limbii altora, stâlcirea logicii, stâlcirea metaforei sau stâlcirea traducerii. Sutele de articole dedicate limbii române corecte sunt bine documentate şi pline de umor.

Recomand cu încredere acest blog, dar ştiu că nu aveţi timp să acoperiţi o cantitate atât de mare de informaţii, aşa că profitaţi de serile organizate de Cărtureşti.

Accesul la ateliere se face doar pe baza înscrierii. Vă puteţi rezerva un loc prin email la adresa inscrieri@carturesti.net. Intrarea la un atelier costă 40 de lei.

 

Sursa foto: www.facebook.com/Carturesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *