Cure de slăbit, detoxifiere şi imagine

Sfârşitul iernii şi ameninţarea ghioceilor sunt motivele perfecte pentru a pune în practică una dintre cele mai frecvente rezoluţii de an nou: voi slăbi! Din păcate, oamenii sunt mult mai atraşi de reţetele miraculoase recomandate de vedete ( a se citi oameni cu notorietate pe micile, marile şi virtualele ecrane, bârfiţi în presă şi elogiaţi în reviste ), decât de cele cu rezultate în timp îndelungat.

De la Gwyneth Paltrow şi Oprah Winfrey la Andreea Marin, vedete cu mai mult sau mai puţin public au susţinut că utilizarea anumitor produse şi metode de detoxifiere au rezultate spectaculoase. În doar câteva zile de consumat doar sucuri din legume şi fructe, poţi slăbi kilograme bune, poţi scăpa de tot trecutul ruşinos petrecut în fast-food-uri şi poţi uita ce este sportul. Scumpe, colorate şi frumos prezentate, produsele de detoxifiere îţi redau energia şi te scapă de grăsimi şi toxine. Nimeni nu spune însă cât au de câştigat ambasadorii acestor produse. Gwyneth Paltrow are un site de recomandări culinare şi este autoarea mai multor cărţi pe aceeaşi temă, iar Andreea Maria are propriile produse de detoxifiere, raw detox by Andreea. Sunt doar câteva exemple care ar face pe oricine să susţină că într-adevăr aceste cure funcţionează.

Sigur, sucurile din fructe şi legume vă dau energie, au calorii puţine şi sunt bune pentru imunitate, piele şi digestie. Se poate chiar ca în câteva zile de dietă să scăpaţi de nişte kilograme, dar nici o dietă nu va reuşi să alunge definitiv efectele unui an în care aţi consumat fără grijă zahăr, grăsimi, alimente procesate excesiv, prăjeli, alcool şi alte minuni ale epocii moderne. Apoi, dieta se termină în 2-3-5 zile. Ce se întâmplă după?

Regimul de viaţă sănătos înseamnă exact ce îi spune numele: un regim pentru toată viaţa. Înseamnă să nu vă lipsească sportul din nici o zi, înseamnă să beţi multă apă, să mâncaţi fructe şi legume proaspete cât de des, să nu faceţi un obicei din fast-food, să nu vă hrăniţi exclusiv cu dulciuri şi să nu încheiaţi fiecare zi cu un litru de vin. Cele mai multe dintre vedetele care au slăbit miraculos cu vreuna din dietele propuse de ele însele ţin acest regim de viaţă. Merg la sală, practică tot felul de sporturi, aleg cu grijă ce mănâncă, se răsfaţă cu tratamente cosmetice profesionale. Într-un cuvânt, se îngrijesc în permanenţă. Pentru că imaginea este meseria lor. Prin imagine conving că orice produs cu o reclamă în cuvinte bombastice şi cu ingrediente cunoscute doar unui biochimist vă este necesar ca aerul. Dar sănătatea nu este o loterie la care toată lumea câştigă în trei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.