Noutăți editoriale

Prin literatură ne scufundăm în viețile altora ca să o înțelegem pe a noastră. Ne îmbogățim cu senzații și sentimente pe care poate nu le vom trăi niciodată. Vizităm locuri noi, cunoaștem oameni din alte vremuri, ciupim un pic și din viitor. Călătorim.

Păpădiile este ultimul roman scris de Yasunari Kawabata. El spune povestea unei fete cu spiritul tulburat, a unei iubiri care încearcă să vindece tot, a unei lupte pentru viață, a unei nebunii. Laureat al Premiului Nobel pentru literatură, Yasunari Kawabata nu s-a lăsat niciodată atins de glorie. Iubitor al tradițiilor țării sale, dorind păstrarea vechiului stil de viață japonez, introvertit, subtil, tulburător, Kawabata își surprinde într-un fel în acest roman propriul spirit tulburat.

Moartea si busola. Proza completa 1 borgesCine nu a citit niciodată Borges, ar trebui să încerce. Jorge Luis Borges, unul dintre cei mai apreciați scriitori sud-americani, excelează în proză scurtă. Povestirile sale amestecă realitatea cu ficțiunea cu fantasme și idealuri, cu filosofie și psihologie. Dacă doriți să-l cunoașteți, găsiți la editura Polirom volumul Moartea si busola. Proza completa 1, proaspăt apărut.

Vă aduc în atenție un alt laureat al Premiului Nobel pentru literatură, Orhan Pamuk. Și vă propun să începeți descoperirea scriitorului turc cu romanul Casa tăcerii, apărut la editura Polirom. Propunerea mea se leagă de faptul că veți găsi multe detalii din viața autorului în acest roman, dedicat transformărilor societății turce din secolul XX. În revoluții, în istorii, în viața de familie, în micile explozii personale, lumea se schimbă. Civilizația turcă este pusă în fața revoluției epocii moderne, a descoperirilor științifice, a stilul de viață occidental. Unii o reneagă total, alții nu vor s-o părăsească nici în vis. Scris din mai multe perspective, echilibrate, credibile, Casa tăcerii este un exemplu elocvent de creativitate și tehnică literară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *