Mediaș Central European Film Festival 2015Mediaș Central European Film Festival 2015

A cincea ediție Mediaș Central European Film Festival are loc între 1 și 5 septembrie 2015 la Mediaș și între 24 și 27 septembrie 2015 la București.

Mediaș Central European Film Festival este dedicat cinematografiei din țările Europei Centrale și își propune atât o familiarizare a publicului român cu arta cinematografică din țările vecine, cât și o împletire istorică într-un context special, dat de vecinătatea geografică. Deopotrivă concurs și festival, Mediaș Central European Film Festival se bazează în fiecare an pe o tematică. Ediția cu numărul cinci are ca temă Primul Război Mondial.

Anul acesta în competiție au intrat șapte țări din Europa Centrală (Austria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, și Ungaria) și o țară invitată (Franța). Sub sigla 7+1 s-au adunat 48 de filme de lungmetraj, scurtmetraj și documentar. Pe lângă producțiile intrate în concurs, publicul poate urmări și filme consacrate, intrate deja în patrimoniul universal, unite de aceeași temă a războiului.

Ca eveniment conex festivalului, puteți admira expozițiile “Francezi și români în Marele Război”, oferită de Institutul Cultural Francez și “(Ne)liniștea dinaintea furtunii”, realizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

Atât filmele, cât și expozițiile asociate festivalului vor fi prezente la Mediaș și la București. La Mediaș, festivalul este găzduit de Piața Primăriei, Sala Traube, Cinema Mediensis și Centrul de Urbanism și Incubator de Afaceri pentru IMM-uri Regiunea Târnavelor. Programul complet al evenimentelor îl găsiți aici. La București, festivalul este găzduit de Muzeul Municipiului București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *