Noutăți editorialeNoutăți editoriale

Stocul de cărți, ceai și fulare nu trebuie să se epuizeze în lunile de iarnă. Fie că le împrumutați sau vi le procurați din librării și anticariate, nu vă strică să aflați ce mai e nou și bun prin oferta de carte.

jm coetzee jurnalul unu an prostJ.M. Coetzee este unul dintre preferații mei și nu numai. Laureat al Premiului Nobel, distins cu Booker Prize și multe alte premii, J.M. Coetzee mă surprinde întotdeauna. Romanele sale nu au un stil propriu, ci sunt mereu un experiment literar reușit. Jurnalul unui an prost, apărut de curând la Editura Humanitas, este un roman scris pe trei paliere dintr-odată. Unul este dedicat eseisticii, altul personajului C. și cel de-al treilea opiniilor Anyei. Un roman scris după teorie muzicală, cu ritm și schimbări de perspectivă, plin de întrebări și de realitate.

Romanul Lotte la Weimar al lui Thomas Mann surprinde o poveste romanțată, delicată și plină de umor. Lotte este o distinsă doamnă, presupusă a fi cea care l-a inspirat pe Goethe în romanul său, Suferințele tânărului Werther. Chiar dacă povestea de dragoste s-a întâmplat cu 42 de ani în urmă, orășelul vuiește, scoțând la iveală o mulțime de istorioare din viața marelui scriitor, multe personaje încărcate de semnificație și o psihologie aparte a anului 1813.

Editura Nemira publică încă o lucrare a lui Julian Barnes. Café au lait este o colecție de zece povestiri dedicate vieții în Franța, văzută prin ochii critici ai unui englez. Abordând un subiect istoric, plin de ironie și personaje înflăcărate, lucrarea acoperă 300 de ani de relație tumultoasă între Marea Britanie și Franța. Toate, în stilul zeflemitor și realist al lui Julian Barnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *