Târg de Dragobete la Muzeul Țăranului RomânTârg de Dragobete la Muzeul Țăranului Român

Mai sunt două zile de târg la Muzeul Țăranului Român. 20 și 21 februarie 2016 sunt zile de sărbătoare, fie că vă gândiți la Dragobete, fie că nu. Eu mă gândesc doar la cozonacul de 10 kg care va fi frământat pentru acest eveniment și la plăcintele și turta dulce nelipsite de la târgurile muzeului.

Sărbătoarea Dragobetelor este cunoscută în popor sub denumirea Cap de primăvară. Meșterii și artizanii prezenți la târg vin să vă arate ce frumuseți au creat peste iarnă: vase de ceramică de Horezu, Corund sau Marginea, podoabe tradiţionale, măşti populare, icoane, ii brodate cu mătase, obiecte din lemn pentru gospodărie, mic mobilier crestat şi pictat, haine din blană şi piele naturală, împletituri din fibre vegetale, pardesie brodate cu motive tradiţionale, obiecte de decor din sticlă sau ceramică pictată, bijuterii din porţelan sau din alamă, vestimentaţie din lână împâslită, din in sau din mătase pictată, sculpturi în marmură, cosmetice naturale şi multe mărţișoare lucrate manual.

Iar pentru pofticioși, brânzeturi de capră, cașuri afumate, miere, vin de Panciu, ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, dulceţuri şi siropuri naturale, zacuscă şi murături, plăcinte şi cornete boiereşti, prăjituri de casă şi pâine cu maia naturală, dar și produse gătite la ceaun la fața locului: ciorbă acră de pui cu găluşte, tochitură muntenească, tocaniţă de praz cu costiţă afumată si sărmăluţe cu mămăliguţă. De pe grătar nu vor lipsi cârnăciorii, peştele şi pastrama.

Dacă vreți să vă răsfățați ochii sau burțile sau dacă doar aveți nevoie de un motiv pentru a ieși din casă și a mirosi primul gând de primăvară, Muzeul Țăranului Român vă așteaptă cu drag.

Târgul este deschis între orele 10:00 și 18:00. Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *