Noutăți editorialeNoutăți editoriale

Se apropie vremea călătoriilor, a explorărilor, a drumețiilor. Fie că sunteți în căutare de sfaturi de călătorie, fie că vă simțiți inspirați de călători celebri, fie că vă place să descoperiți lumea prin ochii altora, cărțile de călătorie vă sunt un prieten de nădejde.

Regina deșertului este povestea vieții Gertrudei Bell, una din marile aventuriere ale secolului al XX-lea, cea care a influențat puternic politica Marii Britanii în Orientul Mijlociu și a participat la definirea hotarelor actuale ale Orientului Mijlociu. Scriitoare, poetă, lingvistă și, după unii, spioană, Gertrude Bell și-a pus pasiunea pentru călătorii și arheologie în promovarea țărilor arabe. Renunțând la o viață de lux în Anglia, ea a călătorit prin deșert, dezvoltând relații de prietenie și respect cu triburile arabe. Povestea vieții ei a fost ecranizată anul acesta, având-o pe Nicole Kidman în rolul principal.

bertrand russell - eseuri scepticeExistă călătorii de suprafață și călătorii interioare. Unele descoperă lumea altora, altele descoperă universul interior al cititorului. Bertrand Russell, filosof, matematician și scriitor, spune că “nimeni nu poate atinge măreţia de care este capabil înainte de a se fi încumetat să-şi înţeleagă propria micime.” În volumul Eseuri sceptice găsiți gândurile domniei sale despre eliberarea de frică, despre învingerea propriilor limitări și acceptarea lucidă a locului pe care îl avem în lume.

Svetlana Alexievich, laureata Premiului Nobel pentru literatură în 2015, ne propune o altfel de călătorie. O călătorie în tenebrele Celui De-al Doilea Război Mondial, o călătorie în amintirile femeilor sovietice obligate să lupte pe front împotriva naziștilor. După șapte ani dedicați colectării materialelor și mărturiilor, Svetlana Alexievich aduce în fața publicului cu emoție și dramă, cu delicatețe și cruzime un adevăr istoric pierdut în tragedia războiului. Cartea sa, Războiul nu are chip de femeie, a fost tradusă în peste 40 de limbi și vândută în mai mult de 2 milioane de exemplare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *