ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Forumul Cultura în educație 2017

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură vă invită între 27 și 29 octombrie 2017 la Hanul Gabroveni pentru a discuta și analiza calitatea și sustenabilitatea proiectelor cultural-educaționale realizate în parteneriat între școli și actori culturali.

Ce înseamnă cultura în școală? Mai este loc de artă pe lângă programele îmbelșugate de matematică și informatică? Mai știm să ne educăm copiii prin teatru, muzică, arte plastice și multe alte forme de frumos? În ultimii ani, scena educației este tristă, mereu în schimbare, mereu nemulțumită. Avem Săptămâna Altfel și o umplem bifând niște activități, fără miez, fără implicare. Mai mulți pioni pe scena culturii și a educației, precum și unii dintre cei care le pot aduce eficient împreună au răspuns prezent invitației la Forumul Cultura în educație. Aceștia sunt Teach for Romania, EduCab România, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Coaliția pentru Educație și Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.

Forumul Cultura în educație aduce împreună profesori, educatori culturali, reprezentanți ai unor instituții publice cu rol de finanțare a proiectelor și ai unor organizații educaționale, cercetători, părinți și studenți care își doresc să afle și să împărtășească noi idei și perspective asupra culturii în educație, să comunice și să descopere proiecte și programe de calitate și să discute despre finanțări disponibile și priorități ale instituțiilor publice și private. Participarea este liberă pe baza înscrierii, iar locurile sunt limitate.

Programul evenimentelor este următorul:

ateliercopiidezbatereeducatieevenimente

Monica Radulescu • 22/10/2017


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.