Rezoluții de an nou

La fiecare început de an, ne lovește strechea. Să mă iertați, dar ne lovește. 365 de zile ignorăm toate principiile de bun simț și în ultima noapte a anului, printre mâncăruri și petarde, ne lovește inspirația și ne facem iar liste cu rezoluții pentru noul an. Ar fi o adevărată minune să reușim să și îndeplinim vreuna. Căci sportul nu se face singur după ce ți-ai cumpărat echipamentul, nici țigările nu te uită din senin, nici dietele nu se țin singure.

Așadar, fără etichete, dar cu multă cumpătare, putem realiza câteva lucruri bune. Și nu bune pentru că spun alții că sunt bune, ci bune pentru fiecare, modelate după fericirea și structura proprie. Nu vă propuneți ce vedeți la alții, ci ceea ce vă cere inima și sănătatea. Citiți, inspirați-vă, documentați-vă și alegeți voi, pentru voi. Câteva surse de inspirație vă lăsăm și noi aici.

  • Ziua în care nu am cumpărat nimic – Cum ar fi să nu aveți măcar pentru 24 de ore nici nevoi, nici pofte, nici obligații. Să lăsați planeta să respire. Să-i oferiți o zi de liniște. Găsiți aici câteva sugestii.
  • Spațiu – Ne sufocăm. Ne înconjurăm de obiecte până când rămânem fără aer, fără energie, fără imaginație. Ne înghesuim casa și sufletul cu tot felul de prostii, ascunzându-ne, torturându-ne. Eliberați-vă! Dominique Loreau vă povestește în cartea ei, Arta esenței, mai multe despre debarale, dulapuri, patologii și cutii cu amintiri.
  • Lectură – Multă. Bună. Veselă. Tristă. Clasică. SF. De specialitate. De relaxare. De învățare. De deschis minți, ochi și inimi. Inepuizabilă sursă de aventură. De călătorie. De dor.
  • Un pic de magie în bucătărie – Încercați să gătiți ceva pentru cineva drag. I-aș spune terapie dacă nu m-aș teme de exagerări. Orice e bun, chiar și pâine cu unt. Făcut cu dragoste, n-are cum să dea greș.
  • Observație – Deschideți ochii larg, închideți gura, priviți și observați. Viața se întâmplă dincolo de ecranul telefonului, laptopului, televizorului. Dați o pauză degetelor și puneți inima la lucru. Inspirați. Expirați. Repetați.
  • Sport – De care vreți, atâta vreme cât vă urnește de pe scaun și vă face să transpirați un pic. Oriunde. Oricând. Nu neglijați puterea endorfinelor. Nu urmăriți să slăbiți, să arătați bine, să fiți la modă. Nu urmăriți să fiți mai sănătoși sau mai flexibili. De fapt, nu urmăriți nimic. Doar bucurați-vă de mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.