Roșia Montană este…

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Roșiei Montane (sărbătorită pe 6 februarie) se înscrie și expoziția Roșia Montană este… care vă așteaptă la Muzeul Țăranului Român între 6 și 18 februarie 2018.

Roșia Montană este la fel de spectaculoasă cum am descoperit-o, fiecare dintre noi, cu ani în urmă și cum o redescoperim an de an. Roșia Montană este un loc cu o moștenire arheologică și arhitecturală excepțională, un patrimoniu de valoare universală. Este, totodată, o comunitate care a depășit granițele ei geografice pentru a spune povestea unui loc fabulos., spun organizatorii, Prietenii Roșiei Montane și Asociația București.

Expoziția este găzduită în sala Acvariu și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Vernisajul expoziției va avea loc pe 6 februarie 2018, ora 19:00.

Muzeul Țăranului Român pregătește și alte evenimente dedicate Zilei Roșiei Montane. Proiecții de film, un concurs și un concert susținut de Maria Răducanu și Sorin Terinte sunt doar câteva dintre acestea. Mai multe despre evenimentele zilei de 6 februarie 2018 găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *