Episodul 27: Un smoothie sănătos cu zmeură

Chiar dacă zmeura din piaţă nu e chiar ca cea a ursului din pădure, este totuşi un moment bun să ne încărcăm şi înviorăm bateriile cu zmeură. În restul anului este oricum scumpă la vedere şi nu numai.

Ca toate fructele de pădure, zmeura este o minune concentrată într-un volum mic. Plină de culoare şi beneficii, zmeura ne aduce antioxidanţi puternici, vitamine şi minerale. Se spune că este antidepresiv, pentru conţinutul de vitamina B şi acid folic. Cu siguranţă este şi mai eficientă dacă o culegeţi din pădure, după un traseu pitoresc şi obositor. Se mai spune că are fier, magneziu şi cupru şi antioxidanţi care ajută la prevenirea îmbătrânirii pielii. Bineînţeles, nu-i lipseşte nici o cantitate importantă de vitamina C.

În smoothie zmeura este pretenţioasă. Are seminţe şi se vor simţi în produsul final. Este parfumată puternic şi nu multe alte fructe îi stau alături. Zmeura se impune şi răzbate din orice amestec. Însă este delicioasă şi îi iertăm totul.

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu zmeură:

  • zmeură – 200 g
  • ananas – ¼ bucată
  • măr – 1 bucată, fără coajă
  • reishi – ½ linguriță (opțional)
  • apă (plată și rece) – 100 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.