Unde să găsești produse cosmetice și de îngrijire personală fără ambalaje de plastic

Suntem învățați cu o ofertă bogată de produse cosmetice și de îngrijire personală. Ne place să avem de unde alege. În plus, nu toate produsele se potrivesc tuturor. Așa că deși am mai vorbit despre produse fără ambalaje de plastic revenim cu noi descoperiri care ne fac viața mai ușoară și mai curată.

În materie de creme de față vă puteți orienta și spre L’Erboristica și Apidava, ambele având și variante ambalate în borcan de sticlă cu capac de aluminiu. După ce se termină crema puteți refolosi borcanul la propriile preparate cosmetice. Nu vă speriați, pentru cel mai simplu și mai natural balsam de buze aveți nevoie de 10 minute și 3 ingrediente în cantități egale: ceară de albine, ulei de cocos și unt de shea. Sunt multe alte rețete cu care puteți experimenta.

Tot în atenția doamnelor aducem și produsele de igienă intimă. Reclamele laudă confortul și siguranța pe care ni le oferă, nu și plasticul care ajunge la gropile comune. Există însă varianta fără plastic a produselor Natracare. Sunt realizate din bumbac organic și biodegradabile.

Pentru că nu ne putem decide să folosim un singur fel de săpun natural, găsim mereu variante noi. Am descoperit săpunuri fără ambalaj de plastic la Sabon, Trio Verde, L’Erboristica, Najel și Sodasan. Încercați la magazinele de tip plafar, sunt multe firme mici și necunoscute care fac produse naturale foarte bune.

Tot la Trio Verde există și săpun pentru bărbierit, cu care domnii pot înlocui spuma de ras. Iar aparatele de ras clasice, care permit doar schimbarea lamei, vor reduce mult cantitatea de plastic nereciclabil care ajunge la gunoi. Le găsiți și la emag, nu trebuie să căutați prea mult.

Știți cât plastic produc bețișoarele de urechi? Enorm. Dar le găsiți și în varianta de carton, biodegradabile, fix lângă cele din plastic. Căutați în magazine ca dm-drogerie markt și organik. Ne-am bucura să le găsiți și în alte magazine.

Alternative există. Depinde doar de noi să reducem utilizarea plasticului acolo unde chiar nu e necesar. Nu uitați de produsele de unică folosință pe care le puteți înlocui fără nici un efort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *