Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului

Tradiția Târgului de Mărțișor continuă și în acest an la Muzeul Țăranului din București. Între 27 februarie și 3 martie 2019 sunteți așteptați cu mic cu mare să vă încântați privirile cu creațiile migăloase și purtătoare de șnur alb-roșu.

“Mărțișor, Mărțișug sau Marț, obicei de 1 martie consemnat de etnologii începutului de secol XX, era prezent nu numai la români, dar și la bulgarii și albanezii din Balcani. Obicei pe care țăranii îl repetau în fiecare început de primăvară ca semn protector împotriva bolilor și a nenorocului.”

Ca de fiecare dată, creativitatea nu are limite când vine vorba de mărțișoare. Veți găsi obiecte din materiale naturale sau reciclate, inspirație din basmele populare sau din benzile desenate, personaje de desene animate și lumi virtuale. Șnur alb și roșu de mătase, lânică și bumbac, hârtie de ziar, semințe, fetru, pasta fimo, podoabe, lut, rotițe de ceas, metal, taste de computer, rășină sintetică, ceramică, sticlă, email, argint, lemn, piatră și flori, etamină, mărgele și tot atâtea tehnici și stiluri fac din Târgul Mărțișorului, ca de fiecare dată, o poveste.

Participanților invitați la târg li se alătură, ca în fiecare an, câteva școli, fundații, asociații, organizații care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar pentru copii și sprijin pentru categoriile defavorizate.

Și pentru că atâta inspirație și voie bună fac foame, la târg veți găsi și turtă dulce, prăjiturele de casă, cozonaci și alte produse de patiserie, miere, dulcețuri, ceaiuri și plante de leac.

Târgul va fi deschis între orele 10:00 și 18:00. Prețul unui bilet de intrare este 4 lei, redus 2 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Din experiența ZMEUlui vă recomandăm să evitați zilele de weekend și orele de vârf pentru că târgul se aglomerează foarte repede și cozile devin tradiționale și epopeice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *