Provocările Zmeului

Cu gândul la pașii mărunți ai marilor schimbări și inspirați de lingurița lui Amos Oz am pornit în martie pe drumul provocărilor.

În prima lună, martie, v-am propus să nu cumpărați haine noi timp de o lună. Să vă redescoperiți garderoba și să evitați cumpăratul compulsiv, ca tratament psihologic și fără nici o necesitate reală. Industria textilă este printre cele mai poluante, iar ritmul în care consumăm produse de care nu avem de fapt nevoie este alarmant. Nimic nu ne mai mulțumește, suntem într-o continuă vânătoare de fericire. Așa că începem cu pași mărunți. O lună.

În aprilie v-am propus să renunțați la plastic de unică folosință: pahare de cafea, tacâmuri de unică folosință, pungi de plastic, paie și alte asemenea. Făcând un calcul simplu al cantității de plastic pe care o consumați în fiecare zi cu mici obiceiuri inofensive și înmulțind cu miliardele de locuitori ai planetei veți vedea că orice pahar de cafea în minus are efecte uriașe. #cafeaincanata este una din soluțiile de tip “linguriță” care pot face o diferență.

În mai ne-am gândit să ne recompensăm pentru primele două luni de renunțări și să facem provocarea despre noi. Așa că vă propunem ca în luna mai să facem sport. Nu “mai mult” sport pentru că fiecare are ordinea lui în viață și gradele de comparație nu fac decât să ne scadă moralul. Cât de mult vreți și puteți și, mai ales, de care vreți.

Luna mai e poate cea mai bună lună a anului pentru sport. Vremea e călduță, plăcută, natura e verde, iar noi avem tonusul de primăvară. Alegeți orice tip de mișcare vă place. Noi vă recomandăm activitățile în aer liber și curat (nu grătar, vă rog). Ca să aveți câteva exemple, gândiți-vă la badminton, alergare, mers sportiv, drumeții montane, volei pe plajă sau în parc sau în fața blocului, sărit coarda, plimbări cu bicicleta.

Nu începeți prin a face investiții în echipament. Întâi găsiți un ritm și o activitate care vi se potrivesc. Încercați mai multe, să aveți de unde alege. Faceți un program sau nu, după cum vă știți și contorizați la final de săptămână câte minute ați petrecut făcând sport. Dacă sunteți mulțumiți de rezultat, continuați. Dacă nu, încercați mai mult.

Nu uitați că provocarea lunii mai este o recompensă pentru voi. Bucurați-vă de sport!

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *