Bucharest International Dance Film Festival 2019

A cincea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF 2019) se va desfăşura la Bucureşti între 4 şi 8 septembrie 2019. Dedicat filmului de dans, festivalul îşi propune să aducă publicului genuri cinematografice diferite, realizate de regizori de film, coregrafi, artiști vizuali, animatori și muzicieni. În acelaşi timp, BIFDD iniţiază un laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice dedicat scenariilor de mediu și lungmetraj care se află în prima fază de creație.

„Ne dorim să conectăm artiști, producători, selecționeri și jurnaliști care chestionează viitorul corpului, printr-o manifestare artistică în care hibridizarea devine un pilon important pentru inovație. Pe de altă parte, vrem să avem o perspectivă cât mai realistă la nivel internațional, în ceea ce privește mijloacele de producție ale unui film de dans, hot spot-urile creative și colaborările din interiorul comunității din care facem parte.”, a declarat Simona Deaconescu, Director Artistic.

BIFDD 2019propune filme apreciate la marile festivaluri de gen, scurtmetraje şi proiecte cinematografice în dezvoltare aflate în competiţie şi laboratorul EXPAND ce cuprinde conferinţe, sesiuni de prezentare a proiectelor selectate (pitching sessions) și întâlniri one-to-one între artiști, mentori și industrie. Festivalul va fi deschis de proiecţia filmului „And Then We Danced. Mai multe detalii despre programul evenimentelor şi înscrieri puteţi găsi aici.

BIFDD 2019 este găzduit de Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Centrul Național al Dansului București, LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Fabrica Gastropub și Apollo 111.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.