Educație împotriva risipei alimentare

Green Report organizează un eveniment de conștientizare și de educare a populației pentru evitarea risipei alimentare. Evenimentul va avea loc on-line, pe 7 octombrie 2020, între orele 10:00 și 11:30.

Risipa alimentară nu mai este de multă vreme doar o problemă morală. Este deja cunoscut faptul că epuizăm resursele planetei consumând mai mult decât poate pământul să producă. Industria alimentară consumă apă și energie, generează gunoi și poluează. Și tot acest efort doar pentru ca noi să avem frigiderele pline de opțiuni care mai târziu ajung la gunoi. Cei mai mulți nici măcar nu avem posibilitatea de a face compost și a refolosi măcar câte ceva. Iar cea mai mare parte a alimentelor este ambalată în plastic.

Discuția despre risipa alimentară a dus la apariția unei legislații, dar de aici și până la implementarea ei este cale lungă. Depinde de fiecare dintre noi să avem grijă de propria bucătărie, să ne organizăm mesele eficient și să evităm risipa. Și pentru că recomandările generale au nevoie de susținere practică, Green Report vă așteaptă să învățăm împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.