Festivalul de Film UrbanEye 2021 are loc on-line

Între 10 și 14 noiembrie 2021 are loc a opta ediție a festivalului de film UrbanEye. Festivalul se mută on-line, ca multe alte evenimente din această perioadă. Și pentru a fi alături de comunitate, această ediție adresează lumile tot mai izolate în care trăim și are tema Cercuri.

”Oamenii din întreaga lumea trăiesc acum mai mult ca ori când în bule, în mici cercuri sigure, familiale, profesionale sau comunitare, pe care le decorează și le umplu în viața de zi cu zi. Dar ce se întâmplă atunci când aceste bule, care se îndepărtează tot mai tare una de cealaltă, se intersectează? Apar conflictele: sărăcie versus bogăție, progres versus conservatorism, nord versus sud. Cercurile se radicalizează. Cât timp vom putea trăi în bule paralele?”

organizatorii UrbanEye

La UrbanEye 2021 veți găsi filme documentare din selecția unor festivaluri ca Cannes, Sundance, Berlinale sau IDFA Amsterdam. Sunt filme despre comunități aparent utopice, dar care ascund secrete mai puțin plăcute, despre revitalizări exemplare ale unor zone în declin, despre lupta pentru adevăr și salvarea trecutului, despre conflicte silențioase, dar și despre arhitecți care au marcat istoria esteticii orașelor de azi.

Programul festivalului și biletele sunt disponibile pe www.UrbanEye.ro Filmele vor putea fi urmărite on-line pe platform Eventbook.ro

UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim. Fiind o sursă inepuizabilă de istorii, orașul este, încă de la apariția cinematografiei, subiectul sau cadrul interogărilor regizorale. În același timp, cinematografia contribuie semnificativ la conturarea percepției noastre asupra mediului construit. De aceea, UrbanEye se dezvoltă în mai multe direcții: Festivalul de Film UrbanEye, organizat anual, și Serile de Film cu UrbanEye, organizate în țară, de-a lungul anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *