Supă de rădăcinoase fără prea mulți carbohidrați

Dacă vă feriți de carbohidrați, nu vă judecăm. Oricât de minunat ar fi cartoful într-o supă cremă, uneori preferăm să-l evităm. Cu strângere de inimă, uneori evităm și dovleacul. Și uite-așa, într-o zi de joi, am experimentat o supă de rădăcinoase, cremă, dacă se poate.

Trebuie să recunosc că pentru mine o supă cremă nu are rețetă fixă. Ce e prin frigider, aia ajunge în oală. În plus, pentru că de fiecare dată când simt nevoia unui ajutor în bucătărie îmi vin în cap vorbele bunicii, multe decizii culinare se bazează pe ”ce trebuie gătit că altfel se strică”. Știu, nu e tocmai atitudine de chef cu stele Michelin, dar funcționează pentru mine.

Supa de rădăcinoase nu e foarte fină, nici foarte dulce, dar este foarte gustoasă. Mai mult, e perfectă pentru toamnă pentru că găsiți ingrediente proaspete, produse local. Dacă nici morcovi și țelină nu produce România, atunci nu știu ce mai produce. În plus, se face foarte repede și nu necesită migăleală. Perfect pentru cei care pun supa pe foc și apoi se duc repede la biroul de acasă să răspundă la mesaje. Da, lucrul de acasă are multe beneficii pentru cei care știu să le găsească.

Rețetă de supă de rădăcinoase

Cum spuneam, lista de ingrediente variază, dar astăzi am pus așa:

  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel (sau păstârnac. Dacă nu știți diferența dintre pătrunjel și păstârnac mai citiți pe aici.)
  • ½ țelină (dacă are și frunze, puneți și frunzele)
  • 1 măr, fără coajă
  • Sare și piper cât vă place
  • Un vârf de cuțin de ghimbir pudră
  • Un vârf de cuțin de turmeric
  • Ceva smântână (eu prefer smântâna de gătit sau chiar pe cea pentru frișcă pentru că sunt mai dulci, iar supa e deja acidă)

Metoda pentru supa de rădăcinoase este aceeași pentru toate supele cremă: se curăță și se taie în bucăți rădăcinoasele și se fierb bine în apă cu sare, până se zdrobesc cu furculița. Apoi se mută totul în blender, se adaugă condimentele și smântâna și se lasă tehnologia să-și facă treaba.

Fără blender, aveți o viață grea pentru că trebuie să zdrobiți totul ca pentru piure și apoi să le treceți prin sită. Am făcut o singură dată asta și după vreo 2 ore de muncă eram hotărâtă să ridic statuie tuturor mamelor și bunicilor care au făcut așa ani de zile pentru copii mofturoși.

Poftă bună!

Credit foto engin akyurt on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.