Recital aniversar – Maxim Belciug și chitara

Joi, 25 august 2022, sunteți așteptați în grădina Casei Universitarilor, la un recital de chitară solo susținut de Maxim Belciug în cadrul stagiunii Unteatru Open Air. Recitalul va începe la ora 19:00.

De ziua sa, Maxim Belciug alege să sărbătorească alături de chitara sa mult iubită și de public, cu o cântare văratecă, plină de savoare și drag.

Născut în 1967, Maxim Belciug este astăzi unul dintre cei mai iubiți muzicieni români. A început studiul chitarei clasice la vârsta de 10 ani, în scurtă vreme primind primul său Premiu I într-un concurs de chitară, la prima ediție a Festivalului de Chitară Clasică de la Sinaia (1983). Acest prilej i-a adus și primul recital în cadrul Filarmonicii bucureștene. După obținerea licenței în Filologie în cadrul Universității din București (la acea vreme, nu se studia chitara în sistemul de învățământ românesc), s-a dedicat muzicii, implicându-se total și exclusiv în demersul de a împrieteni publicul român cu chitara clasică.

De atunci și până astăzi, a cântat mult, atât în țară cât și în străinătate, în calitate de solist sau în diverse formule camerale, în aerul mai rarefiat al filarmonicilor și ateneelor sau pe scene neconvenționale și-n locuri mirabile, făcând, din fiecare întâlnire cu publicul, o sărbătoare și un regal al dragostei pentru muzică și chitară.

“Ce este important, ce urmăresc eu, este ca oamenii, și mai ales tinerii, să audă chitara. Nu contează unde cânți, contează ce oferi cântând”.

Maxim Belciug

Biletele sunt disponibile on-line, pe eventbook.ro, tomtix.ro, mystage.ro sau în locație înainte de începerea evenimentului. Informații și rezervări: rezervari@unteatru.ro sau sms la numărul 0721268516 (nume, data, spectacol, număr de locuri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.