Cum spuneam într-un articol precedent, nu vă judecăm dacă vă feriți de carbohidrați. Dar dovleacul, dulcele dovleac, este departe de cartof în termen de carbohidrați și oferă o experiență fină și foarte colorată. La fel și roșiile. Așa că o supă de dovleac Hokkaido și roșii este o alegere potrivită pentru toată lumea, de la cei care țin regim până la cei care sărbătoresc Hallowen.
Rețeta de supă de dovleac Hokkaido și roșii este vegetariană. Nu are nici supă de pasăre, nici smântână. Cu toate astea, nu vă oprește nimeni să adăugați ce vă place și vă stă degeaba prin bucătărie. Poate chiar niște parmezan ras deasupra. Și niște crutoane. Știți deja că o supă cremă acceptă interpretări personale. Iar când porniți de la dovleac aveți deja un gust de bază care nu vă lasă să greșiți prea mult.
Rețetă de supă de dovleac Hokkaido și roșii
Lista de ingrediente pentru supa de azi este următoarea:
- 1 dovleac Hokkaido
- 500 ml passata de roșii
- Sare și piper cât vă place
- ½ linguriță de oregano uscat
- Câteva frunze de salvie uscată
- 2 linguri de ulei
- 2 căni de apă
Metoda de preparare este foarte simplă. Curățați dovleacul și tăiați-l în cuburi mai mari. Încingeți uleiul într-o oală încăpătoare și adăugați dovleacul, sare, piper, oregano și salvie. Puneți și puțină apă ca să nu se lipească și lăsați acoperit, la foc mic-mediu, până se înmoaie bine dovleacul. Nu îi ia mai mult de 10-15 minute.
Apoi mutați totul în blender, adăugați roșiile și apa, și mixați la putere maximă. Cu cât mixați mai mult și mai intens, cu atât supa e mai fină. Dacă vi se pare prea groasă, mai puneți apă. Nu trebuie să fie piure, ci supă. Gustați, e important. Și mai puneți condimente dacă simțiți nevoia.
Când sunteți satisfăcuți de consistență, textură și gust, mutați totul din blender în oala în care s-a gătit dovleacul și puneți din nou pe foc. Nu mult, doar până dă în clocot ca să gătiți un pic roșiile.
Poftă bună!
Credit foto Malik Skydsgaard on Unsplash