Expoziţia World Press Photo 2015 vine la Bucureşti

World Press Photo este cel mai cunoscut concurs de fotografie de presă din lume. Fotografiile câștigătoare ale ediției 2015 au fost anunțate deja și urmează să călătorească pentru a fi expuse în peste 100 de expoziții temporare din țări de pe patru continente. Din 2012, expoziția World Press Photo ajunge și la București.

Anul acesta, mesajul fotografiilor câștigătoare a vorbit despre toleranță. Fie că vorbim despre discrimări sociale, de rasă sau de orientare sexuală, fie că vorbim despre urmările războaielor sau despre exploatarea animalelor, toleranța este cheia spre o viață mai bună, spre pace, spre progres. Cu emoție și mai grăitoare decât pagini întregi de cuvinte, fotografiile spun în detalii mărunte povești dramatice surprinse în momente de sinceritate pură.

Sergei Ilnitsky, Russia, European Pressphoto Agency Kitchen table after mortar attack, Donetsk, Ukraine, 26 August 2014
Sergei Ilnitsky, Russia, European Pressphoto Agency
Kitchen table after mortar attack, Donetsk, Ukraine, 26 August 2014

Mai multe detalii despre fotografiile câștigătoare găsiți aici.

La București, expoziția World Press Photo va fi prezentă între 8 și 29 mai 2015. Va fi găzduită ca și în anii trecuți de Piața Universității, poate cel mai prezent loc în istoria recentă, martor a evenimente fericite și dramatice, un loc fotografiat și devastat deopotrivă. Expoziția va putea fi vizitată de luni până joi între orele 11:00 – 21:00, vinerea între orele 11:00 – 22:00, iar sâmbăta și duminica între orele 10:00 – 22:00.

Foto: Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures – Jon and Alex, a gay couple during an intimate moment, St. Petersburg, Russia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.