PUMP

Sălile de fitness oferă programe atractive de Zumba, Bosu, Tae-bo, Pilates, Pump, Aerobic, Step, etc. Au denumiri simpatice, iar fotografiile de pe site-uri arată oameni tineri, cu abdomene plate şi muşchi ca la ora de biologie, zâmbind cu gura până la urechi şi fără strop de transpiraţie. Dar câţi dintre cei care intră prima dată într-o sală de fitness ştiu ce li se va întâmpla?

pump
foto: freedigitalphotos.net

Pump este un program de fitness, deşi este trecut la orele de aerobic. Nu este un antrenament pentru toată lumea şi, sincer, nimeni nu te întreabă înainte dacă ştii despre ce e vorba şi dacă eşti apt de aşa ceva. Aşa că, fiţi atenţi. Pump presupune o oră de lucru cu greutăţi (gantere şi halteră) şi este dedicat de regulă musculaturii braţelor, spatelui şi picioarelor. Dacă aveţi probleme cu spatele sau interdicţii medicale de a ridica greutăţi, alegeţi altceva. Nu este pentru începători într-ale fitness-ului şi nu prea include timp de încălzire. Părerea mea este că ar trebui făcut după cel puţin jumătate de oră de antrenament cardio (pe bandă, bicicletă sau încălzire clasică).

La Pump veţi găsi şi fete şi băieţi, pentru că fiind un antrenament de forţă vă alegeţi singuri numărul de kilograme pe care le puteţi controla şi atrage public mixt. Beneficiul aşteptat este creşterea masei musculare din zonele lucrate. Nu vă aşteptaţi să pierdeţi kilograme şi fiţi atenţi la zonele pe care se lucrează (nu cred că o domnişoară de 50 de kilograme îşi doreşte să aibă bicepşi..) Sigur, rezultatele nu apar imediat şi uneori poate fi indicat să variaţi antrenamentul obişnuit cu o oră două de Pump. Cu siguranţă, după prima încercare vă veţi alege cu febră musculară. Nu vă speriaţi, e normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.