Peisaj de iarnă. Cu brăduți.

Trecu Crăciunul, ba încă și Boboteaza, dar Baba Iarna încă nu! Mai mult, dacă aruncăm o privire (în treacăt) afară, ieșim din casă numai după ce ne înfofolim bine. Baba Iarna și Moș Ger, după o îndelungată conviețuire, se află într-o lună de miere prin acest colț de lume și își fac de cap; și încă foarte serios. Pentru noi – între două ninsori, între două proteste – vreme pentru ceva exerciții de creativitate în ton cu peisajul hibernal. Asta dacă nu cumva, în ciuda vremurilor, sunteți undeva la schi.

Am rămas cu arsenalul pentru decupat și ștanțat biscuiții de Crăciun, și cum afară neaua tinde să acopere din nou totul, până și sandvișurile de la matineu au ieșit în ton cu peisajul. Și asta doar cu pâine, unt și cașcaval. Intenția a fost “cu brânză”, dar momentan era lipsă la apel.

Aveți nevoie de forme de decupat biscuiți – musai steluțe – în (minim) trei mărimi. Ideal ar fi să încapă toate trei pe o singură felie de pâine, ca să nu aveți mustrări de conștiință pentru risipă. Oricum, din resturi se poate face pesmet. Păstrați mustrările de conștiință pentru calorii!

Pregătiți și niște scobitori – cu ajutorul lor vom monta brăduții, așa ca imaginile de mai jos.

IMG_8648

IMG_8653     IMG_8660

Am așezat steluțele frumos în tavă și le-am bronzat un pic la cuptor.

IMG_8684  IMG_8686

După ce s-au răcit, le-am uns cu unt – nu mult, doar cât să “prindă” cașcavalul.

Cașcavalul, dacă e dat pe răzătoare, e doar alb-gălbui, nu galben, așa că seamănă binișor cu zăpada. De fapt nici albul zăpezii nu este un alb pur. Mai mult, albul zăpezii diferă de la o zonă geografică la alta. În București mai diferă și de la o zi la alta. Ce culoare avea zăpada acum o săptămână? Dar acum?

IMG_8690  IMG_8693

Trei steluțe așezate una peste alta și fixate cu o scobitoare formează un brăduț. Câțiva brăduți – un pâlc. Mai mulți brăduți – o pădurice. Oricum, brăduții se vor topi, iar formele de steluțe sunt deja la locul lor, în cutiuță, așteptând Crăciunul viitor.

Noi așteptăm primăvara.

Poftă bună!

IMG_8696

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *