Cum să-ți recapeți libertatea de a fi tu însuți prin terapia schemelor

Editura Herald şi Librăria Bookstory din Cluj (Bulevardul Eroilor nr. 6-8​) vă invită joi, 31 octombrie 2019, ora 18:00, la lansarea cărții „Sparge tiparele!” de Gitta Jacob. Invitatele evenimentului, Melania Moldovan și Paula Nuțaș, psihoterapeute, vor discuta pe marginea noutăţii editoriale apărute în colecţia Psihopractica.

Evenimentul se adresează tuturor celor care au avut vreodată sentimentul că sunt stângaci, că reacţionează în contradictoriu sau exagerat, că nu s-au comportat adecvat. Primul pas către schimbare constă în tratarea cu seriozitate a tiparelor psihice şi în înţelegerea semnificaţiei pe care ele o au în povestea vieții fiecăruia.

Sparge tiparele! ne învață cum să recunoaștem schemele în care suntem prinși, ne oferă variate exemple de probleme pe care le întâmpină oamenii în viață reală și strategii concrete prin care să ne putem elibera de influență trecutului și de strânsoarea schemelor noastre psihologice.

Modurile psiho-comportamentale și strategiile de gestionare prezentate de Gitta Jacob în această carte ascund, după cum spune autoarea, rămășițele unor răni și eșecuri care au avut loc demult, fiind urme ale unor momente în care mama a respins expresiile iubirii noastre de bebeluș, educatoarea ne-a ignorant sau când colegii de clasa ne-au șicanat. Umilirea și respingerea au rămas însă până azi în memoria noastră celulară, transformându-se cu fiecare reactivare schematică în cai mult prea bine bătătorite prin rețeaua neuronală.

Editura Herald

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *