Provocările Zmeului: 1 iunie fără plastic

Cei mai mulți copii din ziua de azi au tot ce și-ar putea dori. Au mai multe jucării decât au avut vreodată părinții lor, călătoresc de la vârste foarte fragede, se bucură de internet și dispozitive digitale. Poate asta nu le face copilăria mai bogată decât a înaintașilor lor, dar cu siguranță naște întrebări când vine vorba de cadouri. Și când vine vorba de cantitatea de plastic utilizată de o familie.

Din păcate, jucăriile sunt adesea din plastic, nereciclabil și amestecat cu alte materiale. Iar tentația este mare, pentru că un copil care are de toate își va dori mai mult și mai des jucării noi. Și câți părinți și bunici vor rezista, mai ales în prag de 1 iunie?

De aceea am ales să vă provocăm la un 1 iunie fără plastic. Căutați jucării realizate din materiale naturale ca lemnul și fibrele naturale. Inventați jocuri care să folosească jucării mai vechi, de care copiii au uitat deja. Renunțați la ambalaje pentru că oricum nu impresionează pe nimeni. Fiți inventivi și găsiți soluții sustenabile astfel încât să reduceți cantitatea de plastic utilizată.

Cu siguranță copiii nu își doresc plastic, ci noutate și atenție. În loc să le dăruiți și mai multe jucării, încercați să le oferiți timp, aventuri palpitante și povești. Nu le faceți doar ziua de 1 iunie mai frumoasă, le oferiți un viitor curat, îngrijit și încă verde.

Credit foto jacqueline macou from Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.