Episodul 34: Un smoothie sănătos transformat în budincă de chia

A trecut ceva timp de când am experimentat ultima rețetă de smoothie. Vremurile nu au fost chiar bogate în fructe și legume proaspete, ușor de procurat și gata de transformat în smoothie experimental. Ne-am limitat și consumul și riscul risipei. Dar tocmai din această dorință de a evita risipa a apărut un smoothie-budincă delicios.

Pentru că mergem mai rar la cumpărături și a venit vara, fructele trebuie consumate repede și eficient. Așa că atunci când încep să nu mai arate grozav și copiii strâmbă din nas, căutăm soluții salvatoare. O soluție este un smoothie cremos și dulce. Dar dacă vă iese prea mult, budinca de chia vă vine în ajutor.

Semințele de chia sunt o mică minune a naturii. Au o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar amintesc aici doar bogăția de proteine, magneziu, acizi grași omega 3, fosfor, antioxidanți și fibre. Sunt recunoscute pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare, ajutor la slăbit, întreținerea sănătății oaselor și reducerea nivelului de zahăr din sânge. Și pe lângă toate acestea, cu ajutorul semințelor de chia faceți cea mai simplă, rapidă și sănătoasă budincă. Tot ce vă trebuie este o porție de semințe de chia, trei porții de lapte, vreo 4 ore și un frigider.

Dar budinca de chia poate acomoda și alte ingrediente. Așa că iată rețeta de smoothie – budincă de chia:

Ingrediente

  • 2 banane
  • 1 mango
  • 1 piersică
  • ½ ceașcă de semințe de chia
  • 1 ½ ceașcă de lapte
  • 2 linguri miere sau sirop de agave

Transformați în smoothie fructele împreună cu laptele și mierea. Adăugați semințele de chia și puneți la rece pentru 3 – 4 ore. Aveți grijă să mai amestecați o dată compoziția după 30 de minute de când ați lăsat-o la rece pentru că semințele de chia pot migra la suprafață.

Ați văzut rețetă mai simplă și mai sănătoasă? În plus, puteți folosi ce fructe aveți la îndemână. E perfectă și pentru mic dejun și pentru un desert fițos cu ceva ornamente deasupra (fructe proaspete, nuci, stafide, etc.)

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *