Duci dorul festivalurilor care-ți umpleau verile de energie și veselie? Nici o problemă. Poți organiza un festival la tine în grădină sau pe balcon. Dacă nu le ai, merge și în sufragerie. Sigur, nu vor fi prezenți oameni străini, dar vei fi în siguranță și te vei putea bucura de lucrurile care-ți plac fără să ieși din casă.
Avem nevoie de diversitate, de acțiune, de entuziasm. Oricât de ancorați în realitate am fi, pentru a rezista anxietății generale avem nevoie de o mică evadare. Și nu de una care să ne pună în pericol sau să facă rău altora. Suntem obligați să ne întoarcem la esență și să renunțăm la împachetarea excesivă a lumii în care trăim. Nu avem nevoie de sute de mii de oameni înghesuiți într-un spațiu neîncăpător și cu prea puține toalete. Avem nevoie de muzică, de film, de artă. Nu avem nevoie de street food, înfulecat pe genunchi. Avem nevoie să fim prezenți în acțiunile noastre și conștienți de mâncarea pe care o înghițim. Așa că vă propun trei zile de festival autentic chiar la voi acasă.
Ziua 1: Pregătirea de festival
Orice festival are o temă și un program. Aveți libertatea să alegeți orice temă doriți: filme cu Audrey Hepburn, scurtmetraje, animație, muzică, teatru, cărți, delicatese culinare, produse tradiționale, fitness sau orice altceva vă atrage. După ce ați ales tema, căutați materiale și faceți programul. Internetul vă pune la dispoziție filme, piese de teatru, înregistrări live ale celor mai bune concerte, tutoriale creative, rețete, clase de yoga și multe alte materiale. Dar este important să faceți un program și să-l respectați pentru a recrea atmosfera de festival.
Dacă ați ales o temă culinară, acum este momentul să intrați în bucătărie și să pregătiți mâncarea pentru următoarele două zile. Nu strică să intrați în bucătărie și dacă ați ales altă temă, pentru că ce ar fi un festival fără ceva de ronțăit? O înghețată de casă este ideală la un festival de vară.
Ziua 2: Recreați atmosfera de festival
Nu ați merge la festival în pijama, nu? Așa că îmbrăcați-vă corespunzător, aranjați spațiul de acasă conform temei alese și puneți o muzică potrivită. De exemplu, pentru un festival de film ar prinde bine să trageți jaluzelele, să puneți câteva perne pe jos și să vă pregătiți floricele de porumb și bere. Pentru un festival culinar, puteți pregăti un picnic. Dacă vă pregătiți de un festival în aer liber, câteva jocuri de grup și un post de radio care amestecă muzică, știri și diverse emisiuni vă vor introduce în atmosferă.
Ziua 3: Relaxare și amintiri
Dacă festivalul s-ar ține oriunde altundeva, v-ați oferi trei zile libere fără regrete. De ce să n-o faceți și acasă? Nu vă grăbiți să strângeți decorul și să vă întoarceți la activitățile obișnuite. Aveți voie să vă treziți târziu, să continuați jocurile din ajun, să mai vedeți un film sau să mai mergeți virtual la un concert. Dacă vă lipsesc prietenii, îi puteți invita să vă fie alături tot virtual. Nu uitați să faceți fotografii pentru rețelele de socializare.
Deschideți ferestrele și lăsați vara să vă intre în case. E caniculă, da. Exact cum ar fi și la festivalurile după care tânjim. Numai că în loc să ne plângem, putem găsi soluții care fac bine tuturor. După trei zile de festival aveți voie să fiți obosiți și veseli.
Credit foto Danny Howe on Unsplash