Diana Wynne Jones – Castle in the Air

Continuarea poveștii din Howl`s Moving Castle nu putea lipsi din lista de lectură a verii. Diana Wynne Jones are un talent grozav de a ține cititorul cu sufletul la gură. Ca dovadă, Castle in the Air începe undeva în Orient, cu un vânzător de covoare nu tocmai bogat. Continuă cu un covor zburător, o prințesă, un sultan, niște hoți și un duh închis într-o sticlă. Dacă vă întrebați unde apar castelul zburător și personajele din prima carte, mai aveți de citit.

Și nu doar povestea este de admirat. Personajele sunt atât de bine creionate și animate încât au fiecare ceva de spus. În plus, toate au partea lor de umor. Personajele apar și dispar, se transformă, au parte de o mulțime de aventuri. Nimeni nu se poate plictisi. Castelul este plin de prințese, spiritele își fac de cap, covorul apreciază laudele, iar duhul din sticlă este un nesuferit. Castle in the Air poate fi o poveste de dragoste, o comedie bună, o aventură plină de adrenalină. Poate fi orice dorești pentru că așa sunt poveștile.

Cărțile semnate de Diana Wynne Jones se adresează copiilor. Dar sunt atât de suculente, amuzante și neobosite încât merită strecurate printre lecturile mai serioase ale adulților. Povestea castelului zburător este de fapt o trilogie așa că îmi rezerv ultima carte pentru serile ploioase de toamnă. Uneori chiar ai nevoie de o carte care să te binedispună și să-ți facă moralul să zboare ca un castel.

“A very short burst of thought was enough to convince Abdullah that his situation, despite the chains, would be very much worse if he became a toad.”

Diana Wynne Jones – Castle in the Air

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *