Episodul 35: Un smoothie sănătos cu sfeclă roșie

Sfecla roșie revine în rețetele noastre de smoothie pentru că e ușor de găsit în acest sezon și plină de substanțe sănătoase. Nu toți îi apreciază gustul, dar toți îi iubesc culoarea.

Oricât de benefic pentru organism este un smoothie, trebuie să recunoaștem că nu este mereu ușor de băut. Este dens și populat cu bucăți de fructe și legume care au trecut testul robotului. Iar dacă vrem să facem din smoothie un obicei zilnic, trebuie să găsim o soluție să-l facem plăcut.

Așa că rețeta de azi are două etape. În prima etapă, punem ingredientele în storcătorul de fructe și obținem un pahar de suc ușor și plăcut de băut. În a doua etapă, punem pulpa rămasă în storcător și puțină apă în robotul de smoothie și obținem un pahar sau două de smoothie consistent. Sucul este pentru mofturoși sau pentru momentele în care vrem să ne răsfățăm un pic. Smoothie-ul este pentru când avem timp și energie să folosim o linguriță. Nici nu facem risipă, nici nu ne stricăm pofta.

Rețeta de smoothie cu sfeclă roșie are următoarele ingrediente (pentru 500 ml de suc și smoothie):

  • ½ sfeclă roșie crudă
  • 1 portocală
  • 150g zmeură congelată decongelată în prealabil
  • 200ml apă pentru smoothie

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.