Voiesc să cânt – Recital Maxim Belciug la Unteatru

Vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 20:00, Maxim Belciug, artistul chitarei și al Încântărilor, urcă din nou pe scena Unteatru (str. Sfinții Apostoli 44), pentru a ne arăta cât de mult își dorește să cânte. Titlul recitalului, ”Voiesc să cânt!”, vorbește de la sine.

Va cânta la chitară, fără vorbe, dar cu multă poezie și culoare, cu tremolo și vibrato, scoțând din repertoriul său uriaș când un Bach, când un Tárrega sau un Prokofiev, când arii baroce, când tangouri sau tarantele, când sonate, când ritmuri de flamenco, când vreun capriciu sau vreo fantezie. Va cânta, cu inima în vârful degetelor, ca să uităm o clipă, odată cu poetul, “că totul e cuvânt, vis, nălucire trecătoare, că viața este ca o floare ce crește pe-un mormânt.”

Sunt puţini artiştii care se încumetă, în chip temerar, să prezinte publicului muzică în forma sa simplă, pură. Dar Maxim Belciug este una dintre aceste păsări rare. Concertele sale nu au nimic de „spectacol”, nimic senzaţional. Apare singur pe scenă, împovărat deja de muzica ce va să vină, şi se aşează pe scaun, adesea fără o vorbă. Apoi începe. Un om cu o chitară. Atât de simplu. Şi totuşi, ce încântare!

Informații și rezervări: 0721268516 sau rezervari@unteatru.ro. Biletele sunt disponibile pe tomtix.ro, mystage.ro sau evetbook.ro, precum și în locație, înainte de începerea concertului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.