Lecții de brutărie de la experți

În viața fiecăruia vine un moment în care este nevoit să învețe lucruri noi. Dar nu dintre cele pe care și le-a ales cu grijă, ci dintre cele pe care n-are încotro.  Când e musai, cu plăcere, cum spune o vorbă veche. Iar în aceste zile de primăvară a rotundului 2020, românul (și nu numai) se vede nevoit să renunțe la pâine sau să învețe.

Cum drojdie nu prea se mai găsește, cei de la Pain Plaisir s-au gândit să vă învețe să faceți maia acasă din trei ingrediente simple: un măr, făină și apă. Este un proces de durată, dar ce altceva mai bun aveți de făcut? În plus, urmărirea ”experimentului maia” o să vă dea o preocupare și mici bucurii efervescente.

Dacă vă gândiți la ceva mai simplu care să înlocuiască pâinea, ce ziceți de niște lipii? Atelierul de Luni este plin de rețete autentice, simplu de făcut și cu iz de aducere aminte. Fiecare rețetă are povestea ei. Dacă vă rătăciți prin Atelier, încercați și un fursec. Face bine la moral.

Și cum o clătită merge bine oricând și e foarte ușor de făcut, încercați cu nădejde o porție de pancakes alias clătite americane.  Clătitele sunt foarte versatile. Le puteți face cu ce aveți prin casă. De exemplu, rețeta Ginei Bradea conține iaurt în loc de lapte. Iar eu am redus cantitatea de făină și am pus de la mine tărâțe de grâu și fulgi de ovăz. Nici dichisul nu e bătut în cuie. Clătitele merg cu brânză sărată, ciuperci, zacuscă, dulceață, sirop, miere, fructe proaspete și orice altceva vă ispitește.

Asta e, stăm acasă și ne găsim de lucru. Ne bucurăm de timp alături de cei dragi și sperăm să fie bine. Cândva. Până atunci, să punem suflet în bucătărie, să învățăm că mâncarea e prețioasă, să nu aruncăm nimic și să fim creativi și harnici.

Credit foto Wesual Click on Unsplash

One Reply to “Lecții de brutărie de la experți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.